Totul Despre Ciupercile Pleurotus

            Sunt de forma asimetrica si cresc grupate in buchete.
Piciorul gros, scurt si carnos se continua cu palaria ce are forma asemanatoare unei scoici. Pe partea inferioara a palariei se afla lamelele producatoare de spori, de culoare alb-crem, ce coboara pana la baza piciorului.
            Ciupercile Pleurotus, cu un regim nutritional lignicol-xilofag, fac parte din ordinul Agaricoles. Speciile de cultura intensiva sunt: Pleurotus Ostreatus, Pleurotus Florida, Pleurotus Cornucopiae, Pleurotus Sajor-Caju.
 In principiu, este o ciuperca comestibila, popular fiind cunoscuta sub numele de pastrav, pastrav de fag, buretele negru sau pastravul cerului.
             Ciupercile Pleurotus  produse exclusiv in Romania, la standarde europene. Contin cea mai bogata cantitate de vitamina K din toate produsele, foarte cautate in toata lumea si au un important rol in sanatatea fiecaruia prin foarte multi factori benefici asupra organismului uman cum ar fi: regenerarea ficatului, scaderea colesterolului, continutul mare de fibre nedigerabile, au capacitatea de a absorbi substantele canceroase din organismul nostru si de a le elimina, datorita continutului ridicat in fibre si acizi grasi nesaturati, au efect de reducere a tensiunii sangelui, colesterolului si arteriosclerozei si multe alte efecte benefice.