Tocanita de ciuperci Pleurotus
Tipul retetei: Felul principal
Numarul de portii: 4
Timpul de preparare: 15 Minut(e)
Timpul de gatire: 15 Minut(e)
Dificultate: Usor
Ingrediente:
500 g ciuperci, 1 ceapa, 150 ml ulei, 2 lingurite boia, 1 lingurita
piper, 1 lingurita vegeta, 2 catei usturoi, sare, 1 legatura patrunjel verde.
Preparare:
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata,
taiata marunt. Calim ceapa cateva minute la foc mic pana devine sticloasa,
adaugam boiaua si imediat ciupercile spalate si taiate bucati, se adauga putina
apa (foarte putina deoarece ciupercile mai lasa apa), punem usturoiul taiat
marunt. Fierbem 15 minute la foc potrivit, adaugam vegeta, potrivim de sare. Se
adauga patrunjel verde tocat dupa ce se stinge focul. Se serveste cu mamaliguta
fierbinte si muratura. Este o mancare de post buna si hranitoare.
Ciorba
cu Pleurotus, legume si paste
Reteta de ciorba pentru 12 persoane
Ingrediente: 1 caserola de ciuperci pleurotus(aprox 500g), 2 cepe medii, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 fir de praz, 1 pastarnac, 50g de paste (spirale), 1l de bors proaspat, ½ legatura de patrunjel, 4-5 linguri de ulei, 1 legatura de leusteana, sare, piper.
Preparare:
Ingrediente: 1 caserola de ciuperci pleurotus(aprox 500g), 2 cepe medii, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 fir de praz, 1 pastarnac, 50g de paste (spirale), 1l de bors proaspat, ½ legatura de patrunjel, 4-5 linguri de ulei, 1 legatura de leusteana, sare, piper.
Preparare:
Ciupercile se spala si se taie in
felii groase de 1cm. Se curata morcovul, pastarnacul, prazul si dovlecelul si
apoi se taie in felii. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Se pun la fiert doi litri de apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca se pun ceapa, pastranacul, morcovul si prazul. Se lasa sa fiarba 20 de minute dupa care se adauga dovlecelul, ciupercile pleurotus, pastele si uleiul. Cand s-au fiert toate ingredientele, se adauga si borsul cald (fiert in prealabil) si se mai lasa sa dea ciorba in doua clocote. Se stinge focul si se pune in ciorba verdeata tocata.
Este o ciorba care se poate consuma si in zilele de post. Se poate manca atat calda cat si rece.
Se pun la fiert doi litri de apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca se pun ceapa, pastranacul, morcovul si prazul. Se lasa sa fiarba 20 de minute dupa care se adauga dovlecelul, ciupercile pleurotus, pastele si uleiul. Cand s-au fiert toate ingredientele, se adauga si borsul cald (fiert in prealabil) si se mai lasa sa dea ciorba in doua clocote. Se stinge focul si se pune in ciorba verdeata tocata.
Este o ciorba care se poate consuma si in zilele de post. Se poate manca atat calda cat si rece.
Piept
de pui cu ciuperci pleurotus
piept pui, ciuperci pleurotus
ulei masline
rozmarin
ardei
patrunjel
smantana
sare
piper
ulei masline
rozmarin
ardei
patrunjel
smantana
sare
piper
Preparare: Se incing doua tigai
cu ulei de masline, iar in fiecare se adauga putin rozmarin proapsat. Pieptul
de pui se taie fasii, dupa care se adauga intr-una din tigai, punandu-se putin
piper.
Separat, se taie cubulete o jumatate de
ardei gras, iar ciupercile se taie in bucati mai mari. Se pun intai ciupercile
in tigaie, apoi ardeiul, dar si putin usturoi.
Se adauga sare in ambele tigai, apoi se
toarna 2-3 linguri de smantana peste pieptul de pui, si patrunjel peste
ciuperci.
La final se pune amestecul de ciuperci si ardei intr-o
forma rotunda, pe farfuria de servit, iar pieptul de pui alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu